Tűzvédelmi szakvizsga a robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagokkal foglalkozók részére

Tűzvédelmi szakvizsga a robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagokkal foglalkozók részére

A 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szerint az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzőknek (2. foglalkozási ág), valamint a munkájukat közvetlenül irányítóknak tűzvédelmi szakvizsgával kell rendelkezniük. A tűzvédelmi szakvizsga öt évig érvényes.

A tanfolyam résztvevői az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság törzsanyaga alapján kidolgozott oktatási segédanyagot kapják meg. Ennek segítségével a tevékenység végzésével kapcsolatos tűzvédelmi szabályok megismerésére nyílik lehetőség.

A tűzvédelmi szakvizsgára készülők egyebek között égés- és oltáselméleti ismeretekre tehetnek szert, a tűzvédelmi törvény, a tűzvédelmi bírságról szóló kormányrendelet, az Országos Tűvédelmi Szabályzat vonatkozó részeit áttekinthetik, a tűzoltó készülékek készenlétben tartásával, használati módjával kapcsolatos tudnivalókat elsajátíthatják. A segédanyag részletesen foglalkozik az éghető folyadékok és gázok kapcsán felmerülő veszélyekkel, és ismerteti ezen veszélyek megelőzéséhez szükséges szabályokat.

A helyszíni konzultáción tűzvédelmi mérnök részletesen ismerteti a tevékenységgel kapcsolatos tűzvédelmi szabályokat, praktikus tanácsokkal szolgál, és természetesen a felmerült kérdéseket is megválaszolja.

Az oktatásszervező célja, hogy a tűzvédelmi szakvizsga ne csupán egy jogszabályi kötelezettség kényszerű teljesítése, egy puszta papír legyen, hanem olyan tudás megszerzése, amely érdemi segítséget nyújt a biztonságos munkavégzéshez.

Helyszín: 1112 Budapest, Budaörsi út 243. (Egér út kereszteződésének közelében)

Konzultáció időpontja: 2019. szeptember 19. (csütörtök) 9-12:30-ig
Vizsga időpontja: 2019. szeptember 19. (csütörtök) 12:30

Oktatásszervező: Magyar Tűzvédelem Bt.
Nyilvántartási száma: SZ156/1-2-3-4-5-7-8-9-12-13-15-16/01/2018.

Képzés és a vizsga díja: 15 000 Ft / fő

Amennyiben a díj rendezése a vizsga időpontjáig megtörténik, úgy az érintett a bizonyítványát a helyszínen megkapja.

Jelentkezés módja:

Töltse ki és küldje el az elektronikus jelentkezési űrlapot.

Amennyiben a jelentkezési lapot a munkáltató képviseletében küldi el, akkor kérjük, a kitöltő nevét, e-mail címét, telefonszámát adja meg, és a Megjegyzés mezőben írja meg név szerint, hogy ki jön a tanfolyamra.

További információ a szakvizsga@tuzvedelem.hu e-mail címen vagy a (20) 570-6700 telefonszámon kérhető.

Tűzvédelmi szakvizsga további időpontjai Budapesten, Szolnokon és Debrecenben

Rovat
Témakör