Fokozza a tűzveszélyt a szemétszállítók sztrájkja

Fokozza a tűzveszélyt a szemétszállítók sztrájkja

Nem csak közegészségügyi problémával kell szembenéznie a fővárosnak.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársainak október 4-én kezdődött váratlan sztrájkja tűzvédelmi szempontból is problémákat okoz Budapesten.

Az elszállításhoz az utcára, nem éppen ideális helyekre kihelyezett, többnyire már műanyag kukákban, konténerekben, tetején, mellette tovább gyűlik a szemét, a halom egyre sokasodik, és az tűz esetén a parkoló autókra, közeli épületekre is veszélyt jelenthet. Ráadásul az előzetesen meghirdetettek alapján október 9-én a XVII. kerületben folytatódik a lomtalanítás.

Amennyiben a budapesti közszolgáltató a feladatát nem tudja ellátni, úgy a nem rendszeres hulladékszállítás szabályairól és az ennek során eljáró állami szervek kijelöléséről szóló 292/2013. (VII. 26.) Korm. rendelet alapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. bevonásával jelöl ki ideiglenes szolgáltatót, határozza meg a tevékenység végzésének gyakoriságát, minimális műszaki tartalmát.

Rovat
Témakör