Öregdiák-találkozó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Öregdiák-találkozó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A Rendészettudományi Karon ünnepi megemlékezést tartottak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán, valamint jogelődjein végzettek részére tartottak rendezvényt augusztus 31-én Budapesten.

Jubiláló, valamint egyes évfordulók alapján egykoron végzett hallgatók emléklapot vehettek át a Ludovika Főépületében. Köztük volt Kis-Guczi Péter, a Lánglovagok Egyesület elnöke, a Lánglovagok.hu főszerkesztője, aki 2013-ban védelmi igazgatás szak katasztrófavédelem szakirányán szerzett felsőfokú oklevelet, szakdolgozatát a katasztrófavédelem sajtókommunikációjából írta.

Az intézmény az elmúlt 10 év során jelentős változáson esett át. Megújult a Ludovika, fejlesztések sora zajlott és zajlik az Orczy parknál. Tavaly elindult a tűzvédelmi mérnök képzés; a 8 féléves alapképzési szak a tervek szerint mesterképzéssel bővül. Folyamatban van a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ megvalósítása, a kijelölt területen a bontási munkálatok jelenleg is zajlanak, a generálkivitelezési munkálatokra irányuló közbeszerzési eljárást az egyetem elindította.

A Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet vezetésével február 1-jén Varga Ferenc tű. dandártábornokot bízták meg, aki addig a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén állt. Ő a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2018-ban a doktori értekezését írta „A hazai mentő tűzvédelem szervezeti és technikai fejlesztési lehetőségeinek kutatása, különös tekintettel az önkéntes tűzoltóságok növekvő szerepére” címmel.

Rovat
Témakör