Applikáció az önkéntes tűzoltók riasztására

Applikáció az önkéntes tűzoltók riasztására

Az ingyenes alkalmazás Android és iOS operációs rendszeren is fut.

A Google Play és az App Store kínálatában elérhetővé vált az Önkéntes Tűzoltó Riasztó és Értesítő Alkalmazás (ÖTRA).

Az applikáció a katasztrófavédelem Pajzs rendszere által az önkéntes tűzoltó egyesületeknek küldött riasztási e-mailt dolgozza fel, és továbbítja a beállított felhasználóknak, akik a riasztásra különféle státuszüzenetekkel (pl.: megyek a szertárhoz) nyugtázhatják. A program ezen kívül alkalmas egyedileg beállított értesítésekre is, legyen szó képzésről, gyakorlatról vagy egy elhúzódó káreseményhez történő riasztásról.

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület az Invitech ICT Services Kft. által meghirdetett InnoMax pályázaton nyilvános szavazás, valamint a szakmai zsűri döntése alapján összesen 1 millió forint támogatást nyert el az alkalmazás megvalósítására. A fejlesztéssel és fenntartással az Appsolution Kft.-t bízták meg.

Rubóczki Zoltán, az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka a Lánglovagok.hu érdeklődésére közölte: jelenleg további anyagi forrásokat keresnek, hogy a fejlesztés folytatódhasson, és az alkalmazás ne csak az önkéntes tűzoltók értesítési problémáira legyen megoldás, hanem a szakmai nyilvántartások, szervezetkezelés, és egyéb adminisztratív feladatokban is támogassa az egyesületek ügyvitelét ellátók munkáját.

A parancsnok, aki a Lánglovagok Egyesület Év Tűzoltója 2010. pályázatán első helyezést ért el, hangsúlyozta: az ÖTRA használata ingyenes, és a jövőben is az marad.

A programba való belépéshez az Ajaki Tűzoltó Egyesület e-mail címére kell megírni az adott szervezet regisztrációs kérelmét. Az egyesület tagjainak a hozzáférést már az adminisztrátori jogosultságot kapott személy adja meg.

Rovat
Témakör