Nem értik a Menekülési Terv lényegét a Pólus Centerben

Nem értik a Menekülési Terv lényegét a Pólus Centerben

Külön program kiigazodni a bevásárlóközpont Menekülési Tervén.

A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet előírása alapján meghatározott helyeken kötelező feltüntetni az épület elhagyásának lehetőségét (menekülési útvonal) tartalmazó alaprajzot és annak szöveges leírását vagy olyan kivonatát, amely az adott helyiség, épület biztonságos elhagyásának irányáról, módjáról tájékoztatást ad.

A Menekülési Terv táblákat a legkülönfélébb színvonalon valósítják meg. Budapesten, a XV. kerületben, a Pólus Center bevásárlóközpontban nem éppen a legjobb módon. A képen is látható táblán elég nehéz megtalálni, hol is állunk, ráadásul a bejelölés téves. A falon való elhelyezése sem megfelelő, mert ami a grafikán jobbra van, az a valóságban balra lefelé. Az olvashatóságot sem segíti a körülbelül 1,9 méter magasan való elhelyezés.

A tábla ráadásul az épület méretéhez képest rendkívül kicsi, az alaprajz nehezen értelmezhető. Pedig egy ilyen Menekülési Tervnek pont az lenne az értelme, hogy gyors áttekintő képet kapjunk arról, hol vagyunk, és merre lehet kijutni az épületből.

Rovat
Témakör