A vizsgálat margójára

Bámulom az órát. Látom az idő múlását, hallom a másodpercmutató súlyos ütését. Arra a pillanatra gondolok… ott lent… Szentséges Isten!

Vajon milyen érzés lehet ráébredni arra, hogy ütött az utolsó „óra”??? Mit érezhet az ember? Valóban lepereg előtte élete filmje?!?

Mindnyájan megtudjuk…

Mit láthat Isten a feléje irányuló úton, amikor fénnyé válik egy testben lakozó lélek? Amikor meghal egy élőlény? Mi az igazság életről és halálról??? Ezt is megtudjuk… A kirakós játék időben összeáll. Ez nem hit kérdése…

19 éve látok el operatív tűzoltói feladatot. A beosztotti munkakörtől az ügyeletvezető helyettesig bezárólag szinte minden beosztást elláttam. Most már biztosan tudom, hogy „Színház az egész élet…”.

Ha a tűzoltók hülyék lennének, minden hétre jutna egy tűzoltó temetés! De nem azok, s ugyan meg lehet változtatni félóránként a reagálások függvényében a vizsgálati eredmények összegzését, a tényeken mit sem változtatnak.

Tény, hogy meghalt három tűzoltó!!! Tény, hogy bár a „felszerelésük jól működött és megfelelő számban állt rendelkezésre”, de ha MEGFELELŐ felszerelések is a rendelkezésünkre állnának, akkor nem következett volna be három bajtársunk halála.

Tény az is, hogy ha a METRÓ (mély) állomásai közötti alagútban történik tűzeset, onnan élő ember fel nem jön!!! Sem civil, sem tűzoltó! (a légzőkészülékek kapacitáshiánya miatt)

Tény, hogy ha a tűzoltók igényeinek megfelelő fecskendőket vásárolna az OKF, nem borul fel fecskendő és nem hal meg tűzoltó! Az is tény, hogy ha időben odaadnák az önkéntes tűzoltóknak a működésre odaígért pénzt, nem lenne annyi védtelen terület, mint amennyit elhallgatnak! Tény az is, hogy ha nem hazudnának az illetékes miniszternek, már rég tömlöcbe vetette volna a hazugokat! Az Isten verje meg! Térjenek már észhez a vezetők!

TÉRJENEK ÉSZHEZ!!! Ne politizáljanak!

Senki nem szereti, ha a pofájába vágják az igazságot! Rúgjanak ki, lőjenek agyon, bánom is én!

Erkölcsi értelemben minden körülmények között a (legfelsőbb) vezető a felelős! „Erkölcsi”, annyit jelent, hogy nem csak a hatalmat érzi és akarja a beosztásában, hanem vállalja a felelősséget az alárendeltjeiért. Ha érez lelkiismeret furdalást az alárendeltje halála miatt! Lelkiismeret az annyit jelent hogy…

Rovat
Témakör