Nyilvános a műegyetemi jelentés

Fél év elteltével döntött úgy Tatár Attila katasztrófavédelmi főigazgató, hogy nyilvánossá teszi az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság közös vizsgálóbizottságának a jelentését a műegyetemi tragédiáról. Tavaly augusztus 8-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lőtere gyulladt ki, s halt meg három tűzoltó.

Az egy hónapon át tartó vizsgálat lezárulta után a katasztrófavédelem főigazgató a főpolgármesternél fegyelmi eljárást kezdeményezett a fővárosi tűzoltóparancsnok ellen, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága azonban nem látta indokoltnak ezt. A testületet végül a Fővárosi Közigazgatási Hivatal kötelezte az eljárás lefolytatására. Az eredmény januárban született meg, Bende Péter tű. vezérőrnagy nem felelős a történtekért. A rendőrségi vizsgálat szintén nem állapított meg felelőst, sem a tűzoltóság, sem a lőteret használók és üzemeltetők részéről.

Lamperth Mónika önkormányzati miniszter nemrégiben úgy nyilatkozott, támogatja, hogy az Országgyűlés szakbizottsága tovább foglalkozzon az üggyel. „Nem azért, hogy bűnbakokat keressük, hanem azért, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő” – mondta.

A honvédelmi és önkormányzati bizottság az egyik alelnök javaslatára a témát a közeljövőben napirendre tűzi.

A jelentés itt olvasható el.

Rovat
Témakör