Jogerős ítélet a fővárosi katasztrófavédelem korrupciós ügyében

A Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen egy társasház használatbavételi engedélyét soron kívül adták volna ki.

Hivatali vesztegetés bűntette miatt a Fővárosi Ítélőtábla két egykori fővárosi tűzoltóra külön-külön 2 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki. Ezzel a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség négy évvel ezelőtti korrupciós ügyének végére került pont.

Az elsőrendű vádlott, Sz. Ferenc tű. alezredesi rendfokozattal 2011-ben a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Dél-Budai Tűzmegelőzési Régió Hatósági Osztály helyettes vezetőjeként ment nyugdíjba. Ő volt az, aki 2012 májusában egymillió forintot kért annak érdekében, hogy egy újbudai társasház használatbavételi engedélyének kiadását soron kívül elintézze. Bűntársa F. András tű. százados, a kirendeltség munkatársa volt.

Besze Mária sajtótitkár a Lánglovagok.hu érdeklődésére közölte: a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa február 17-én az első fokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Ennek értelmében a letöltendő szabadságvesztésen túl a vádlottakat három évre eltiltották a közügyektől, és fejenként 200 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rájuk.

F. Andrásnak még nincs vége

A tűzoltóportál információi szerint F. András a Vizoviczki-perben is érintett. A vádirat szerint a hatósági ellenőrzés időpontjáról tájékoztatta Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeket, így lehetőséget teremtett arra, hogy ott a hatósági ellenőrzésre felkészüljenek.

Rovat
Témakör