Egyetemet váltott az Ybl Miklós Építéstudományi Kar

Egyetemet váltott az Ybl Miklós Építéstudományi Kar

Az oktatás helyszíne változatlan, de már az Óbudai Egyetem keretein belül.

Az Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara augusztus 1-jével az Óbudai Egyetemhez csatlakozott – közölte a Lánglovagok tűzvédelmi tudásbázis érdeklődésére az Óbudai Egyetem Kommunikációs és Marketing Osztálya.

Az Óbudai Egyetem a Szent István Egyetemtől átvette az Ybl Miklós Építéstudományi Kar (YMÉK) minden olyan képzését, amelyen volt vagy van beiratkozott hallgató. A képzés helyszíne a változatlan, mert a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium a karral együtt az Óbudai Egyetem kezelésébe adta az érintett ingatlanokat.

Két olyan szak volt, amelyre mindkét intézménynek volt akkreditációja. A műszaki menedzser alapképzési szakot az YMÉK kifuttatja, mert tavalyi és az aktuális felvételi időszakban sem indult ilyen képzés. A tűzvédelmi szakmérnök szakot az YMÉK megtartja, és ebben az évben is meghirdeti. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karán folyó azonos képzést ebben a felvételi időszakban már az Óbudai Egyetem nem hirdeti meg, a felvett hallgatók még azon a képzésen befejezhetik tanulmányaikat, ahol elkezdték. A 2020A és 2020P felvételi eljárásokban a Szent István Egyetem által az YMÉK-re meghirdetett szakokra felvételt nyert hallgatók már az Óbudai Egyetemre fognak beiratkozni.

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar mind a hallgatókat érintő szabályzatok, mind a tantervek harmonizációját felmenő rendszerben fogja az Óbudai Egyetem bevezetni úgy, hogy az érintett hallgatókat a változás ne érintse hátrányosan. Ehhez az Óbudai Egyetem és az YMÉK vezetőiből, valamint az Óbudai Egyetem Hallgatói Önkormányzat és az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Hallgatói Önkormányzat vezetőinek részvételével egy munkacsoportot hoztak létre. A szabályzatokat és a tanterveket az Óbudai Egyetem Szenátusa fogja elfogadni.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora az alábbi megbízásokat adta át az YMÉK vezetőinek:

  • Dr. habil Anthony Gall – megbízott dékán;
  • Dr. Katona János – megbízott oktatási dékánhelyettes;
  • Dr. Dombay Gábor – tudományos dékánhelyettes.

A többi vezetői megbízás a kari Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadása után történik meg – tájékoztatott az Óbudai Egyetem Kommunikációs és Marketing Osztálya.

Rovat
Témakör