Év tűzoltója lett Erdélyi Tibor

A Lánglovagok.hu tűzoltóportál után a belügyminiszter is elismerte Erdélyi Tibor, szolnoki tűzoltó kimagasló szolgálati tevékenységét.

Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta Erdélyi Tibor tű. zászlósnak, a Szolnoki Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Erdélyi Tibor tű. zászlós (Fotó: Kis-Guczi Péter)
Erdélyi Tibor tű. zászlós (Fotó: Kis-Guczi Péter)

Erdélyi Tibor 1994-ben a Kisújszállási Önkéntes Tűzoltóságon kezdte pályafutását. Első nagy bevetése ehhez az időszakhoz kötődik, az 1994-es szajoli vonatszerencsétlenségnél vett részt vett a mentésben. Hivatásos tűzoltónak 1995. október 1-jén szerelt fel.

A hivatásos tűzoltósági munkája mellett a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokságon is besegít, valamint a Vöröskereszt szolnoki mentőegységének a vezetője. Folyamatosan képzi magát, és megszerzett képesítéseit magas színvonalon alkalmazza a munkájában. Végzett alpintechnika tanfolyamon, kishajó-vezetői jogosítvánnyal rendelkezik, mentőápolói szakképzettséget szerzett. Jelenleg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szerparancsnoki képzésén vesz részt.

2002-2012-ig a szolnoki tűzoltóságon – rövidebb kihagyásokkal – sajtóügyeletesi munkát is végzett. Ezen időszak alatt a szolnoki tűzoltók munkájáról a nyilvánosság nap mint nap értesülhetett, fényképek útján is. A kommunikációs tevékenysége országos viszonylatában kiemelkedő volt. Sokak számára a mai napig érthetetlen, hogy miért nem ő lett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kiemelkedő munkáját korábban a Lánglovagok.hu tűzoltóportál is elismerte. Az év tűzoltója 2005 pályázaton a kisújszállási tűzoltóság parancsnok-helyettesének jelölése alapján a második helyezést érte el.

Rovat
Témakör