Szabálytalan a katasztrófavédelem villanyújságja

A Katasztrófavédelem folyóirat online verziójához elmulasztották a nemzetközi azonosító megkérését.

Idén márciustól „korszakalkotó újításként” már csak online olvasható a Katasztrófavédelem című tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági képes folyóirat. A kiadó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az 57. évfolyam 3. számának impresszumában a nyomtatott verzióhoz tartozó ISSN-t tüntette fel, ezt azonban nem lehetett volna.

Katasztrófavédelem folyóirat 57. évfolyam 3. száma már csak online

Az ISSN (International Standard Serial Number) az időszaki kiadványok és egyéb folytatódó dokumentumok nemzetközi szabványos azonosítószáma, amit Magyarországon az Országos Széchényi Könyvtárban működő Magyar ISSN Nemzeti Központtól lehet igényelni. A nyomtatott Katasztrófavédelem esetében ez az ISNN 1586-2305.

Ha egy folyóirat online is megjelenik, hiába ugyanaz a tartalma, másik ISSN szükséges hozzá. Az OKF-en ezzel nyilvánvalóan évek óta nem voltak tisztában, hiszen az újság korábbi lapszámait is elérhetővé tették a katasztrófavédelem honlapján, az impresszumban ugyanazon nemzetközi azonosítóval.

A Lánglovagok.hu tűzoltóportál a témában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjénél érdeklődött, de Hajdu Márton nem reagált a megkeresésre.

Rovat
Témakör