Tűzvédelmi szakvizsga éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők részére

A 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szerint az éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők (3. foglalkozási ág), valamint a munkájukat közvetlenül irányítóknak tűzvédelmi szakvizsgával kell rendelkezniük. A tűzvédelmi szakvizsga öt évig érvényes.

A tanfolyam résztvevői az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság törzsanyaga alapján kidolgozott oktatási segédanyagot kapják meg. Ennek segítségével a tevékenység végzésével kapcsolatos tűzvédelmi szabályok megismerésére nyílik lehetőség.

A tűzvédelmi szakvizsgára készülők egyebek között égés- és oltáselméleti ismeretekre tehetnek szert, a tűzvédelmi törvény, a tűzvédelmi bírságról szóló kormányrendelet, az Országos Tűvédelmi Szabályzat vonatkozó részeit áttekinthetik, a tűzoltó készülékek készenlétben tartásával, használati módjával kapcsolatos tudnivalókat elsajátíthatják. A segédanyag részletesen foglalkozik az éghető gázok, autógáz kapcsán felmerülő veszélyekkel, és ismerteti ezen veszélyek megelőzéséhez szükséges szabályokat.

A helyszíni konzultáción tűzvédelmi mérnök részletesen ismerteti a tevékenységgel kapcsolatos tűzvédelmi szabályokat, praktikus tanácsokkal szolgál, és természetesen a felmerült kérdéseket is megválaszolja.

Az oktatásszervező célja, hogy a tűzvédelmi szakvizsga ne csupán egy jogszabályi kötelezettség kényszerű teljesítése, egy puszta papír legyen, hanem olyan tudás megszerzése, amely érdemi segítséget nyújt a biztonságos munkavégzéshez.

Helyszín: 1067 Budapest, Podmaniczky u. 31., 1/7. (Nyugati pályaudvar közelében)

Konzultáció időpontja: 2019. október 24. (csütörtök) 9-12:30-ig
Vizsga időpontja: 2019. október 24. (csütörtök) 12:30

Oktatásszervező: Magyar Tűzvédelem Bt.
Nyilvántartási száma: SZ156/1-2-3-4-5-7-8-9-12-13-15-16/01/2018.

Képzés és a vizsga díja: 15 000 Ft / fő

Amennyiben a díj rendezése a vizsga időpontjáig megtörténik, úgy az érintett a bizonyítványát a helyszínen megkapja.

Jelentkezés módja:

Töltse ki és küldje el az elektronikus jelentkezési űrlapot.

Amennyiben a jelentkezési lapot a munkáltató képviseletében küldi el, akkor kérjük, a kitöltő nevét, e-mail címét, telefonszámát adja meg, és a Megjegyzés mezőben írja meg név szerint, hogy ki jön a tanfolyamra.

További információ a szakvizsga@tuzvedelem.hu e-mail címen vagy a (20) 570-6700 telefonszámon kérhető.

Tűzvédelmi szakvizsga további időpontjai Budapesten, Debrecenben, Kecskeméten és Szolnokon

Rovat
Témakör