Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk

Kedves Olvasó!

Keserű hangulat kísért e sorok írása közben. Mivel ez egy karácsonyi köszöntő, szeretettel áthatott hangvétel, jó tanácsok, visszatekintés kell, jellemezzék. Ez utóbbi az elmúló idei év – a „tűzoltó”, „tűzoltóság”, mint fogalomra, egy szervezetre, hivatás gyakorlására utaló kifejezés – tekintetében pedig jót nemigen tartalmaz…

Belecsapva a „közepébe” a jó tanácsok, vagyis az év végi ünneplés tűzvédelmi óvintézkedései a legfontosabbak! Tűzmegelőzési szempontból a karácsony és a szilveszter veszélyes „üzem”! Sajnos nem lehet elégszer elismételni, hogy a fenyőfa és a nyílt láng összeférhetetlenek, a petárda pedig egy veszélyes gyújtóforrás!

Karácsonyfatűz-mentes ünnepeket kíván a Lánglovagok.hu szerkesztősége

Kérem, olvassa el azokat a részletes tűzmegelőzési tanácsokat, amelyek által megóvhatja családja, gyermekei testi épségét, életét! Kérem, hogy fordítson figyelmet, energiát arra, hogy a karácsony ne válhasson tragédiává!

Az idei évre visszatekintve a rendvédelmi szféra, a tűzoltóság hontalanná, jogfosztottá, megalázottá vált! Elvették a nevünket, az egyenruhánkat! Megpróbálnak megfosztani a múltunktól, és le akarnak járatni bennünket! Egységesítés jelszóval a tűzoltózenekar és a tűzoltómúzeum katasztrófavédelmi lett… A katasztrófavédelmissé vált tűzoltók tilosban parkoló autókat kényszerülnek elszállítani!

Hontalanná váltunk!

„Szeretnék valamit mondani. Valamit, amit talán még nem tudsz. De a K-PAX-iek képesek voltak felfedezni.
Az univerzum tágul.
Aztán visszazuhan önmagába. Aztán megint tágulni kezd és ez a folyamat örökké tart. Amit nem tudsz, hogy amikor ismét tágulni fog, minden olyan lesz, mint amilyen most! Bármilyen hibát követsz el a jelenben, soha nem szabadulhatsz meg tőle. Minden egyes tévedésedet újra és újra át fogod élni! Örökké.
Szóval azt tanácsolnám, hogy próbáld meg jól csinálni, mert nem lesz több alkalmad.”
(K-PAX című filmből)

Végezetül egy Wass Albert verssel szeretnék boldog karácsonyt kívánni minden kedves Olvasónak:

Hontalanság hitvallása

Hontalan vagyok,
mert vallom, hogy a gondolat szabad,
mert hazám ott van a Kárpátok alatt
és népem a magyar.

Hontalan vagyok
mert hirdetem, hogy testvér minden ember
s hogy egymásra kell, leljen végre egyszer
mindenki, aki jót akar.

Hontalan vagyok
mert hiszek a jóban, igazban, szépben.
Minden vallásban és minden népben
és Istenben, kié a diadal.

Hontalan vagyok
de vallom rendületlenül, hogy Ő az út s az élet
és maradok ez úton, míg csak élek
töretlen hittel ember és magyar.

Bajtársi és baráti üdvözlettel.

Rovat
Témakör