ADR 1.3 fejezete szerinti oktatás

Oktatásszervező: Transzport Studium Kft.
Helyszín: 1108 Budapest, Kozma utca 7.

Az ADR előírása szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek (csomagolók, raktárosok, rakodók, ügyintézők stb.) feladatukhoz és felelősségükhöz igazodó képzésben kell részesülniük a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásokból. A képzést az alkalmazottaknak még a felelősség elvállalása előtt kell megkapniuk. Az olyan munkakör, amelyre a szükséges képzés még nem történt meg, csak képzett személy közvetlen felügyelete mellett látható el.

Az érintett személyek feladatához és felelősségéhez igazodva a következő képzés szükséges:

  • A személyzetnek ismernie kell a veszélyes áruk szállítására vonatkozó általános előírásokat.
  • A személyzetet feladatával és felelősségével arányban álló részletességgel ki kell oktatni a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályzatok előírásaira.
  • Ha a veszélyes árut multi modális szállítással továbbítják, a személyzetnek a többi szállítási módra vonatkozó előírásokat is ismernie kell.
  • A személyzetet ki kell oktatni a veszélyes áruk által képviselt veszélyekről és kockázatról azzal arányban, hogy a veszélyes áruk szállításakor, be- vagy kirakásakor bekövetkező baleset esetén mekkora a sérülés veszélye, ill. mennyire van kitéve a veszélyes áru hatásának.

Az oktatás célja

A személyzet tudatában legyen a biztonságos árukezelés szabályainak és a veszélyhelyzet elhárítására teendő intézkedéseknek.

A képzést ismeretfelújító oktatás keretében rendszeresen ki kell egészíteni az előírásokban történt változásokkal.

Ezeket a tanfolyamokat igény szerint indítjuk, a képzés egy napos, elvégzésének feltétele nincs. A képzést követően hatósági vizsga nincs, csak tanfolyamzáró házi vizsga van. A képzésről tanúsítványt állítunk ki.

Képzési díj: 12 700 Ft

Hivatásos, önkéntes, önkormányzati és létesítményi tűzoltóknak 15% kedvezmény.

A tanfolyam időpontjáról itt lehet tájékozódni

Jelentkezés

Rovat
Témakör