Belezavarodott a tűzvédelembe a Budapest Közút Zrt.

Megoldódott a tűzoltási felvonulási terület eltorlaszolásának problémája a Bikás parki metrómegállónál, persze nem lett tökéletes.

A Lánglovagok Egyesület közérdekű bejelentése nyomán a Budapest Közút Zrt. megállni tilos táblával és felfestéssel egyértelműsítette, hogy Budapesten, a 4-es metró Bikás parki megállójánál, a pollerekkel védett tűzoltási felvonulási terület Vahot utca felöli bejáratánál tilos parkolni.

Megállni tilos tábla került a Bikás parki metrómegálló tűzoltási felvonulási területének bejáratához (Fotó: Kis-Guczi Péter)
Megállni tilos tábla került a Bikás parki metrómegálló tűzoltási felvonulási területének bejáratához
(Fotó: Kis-Guczi Péter)

Ahogy a Lánglovagok.hu megírta, a helyszínen rendszeresen parkoltak autók a tűzoltási felvonulási terület egyik bejáratánál, ami főként annak volt köszönhető, hogy a pollerek miatt úgy tűnt, ez senkit nem zavar, és felirat sem volt arra vonatkozólag, hogy tűzoltási felvonulási terület következik. A katasztrófavédelem nem tudott érdemben intézkedni, a rendőséget nem érdekelte az ügy, egyedül a közterület-felügyelet vette szemügyre alaposabban a problémát, és tettek javaslatot a probléma megoldására.

Értelmetlen szöveg a kiegészítő táblán

A Vahot utca néhány méteres szakaszára vonatkozóan kirakott megállni tilos tábla most már teljesen egyértelmű helyzetet teremt az autósok számára. A tűzoltósági felvonulási terület határán lévő, mindkét irányból behajtani tilos tábla alá helyezett felirat azonban hagy némi kívánni valót maga után.

A Budapest Közút Zrt.-nél kissé megzavarodhattak, és nem tudták eldönteni, „tűzoltási felvonulási terület” vagy „kivéve tűzoltóság” legyen a szöveg. Végül a kettőt összevonták, összemosták, és lett belőle „kivéve tűzoltósági terület”. A „kivéve tűzoltóság” kiegészítésnek amúgy nincs sok értelme, megkülönböztető jelzésekkel a tűzoltók amúgy is behajthatnak, inkább a „tűzoltási felvonulási terület”-et kellett volna kiírniuk.

Rovat
Témakör