Tájékoztató kiadvány a társasházak tűzvédelméről

Tájékoztató kiadvány a társasházak tűzvédelméről

A Lánglovagok Egyesület közérthetően magyarázza el a legfontosabb tűzvédelmi szabályokat és azok betartásának fontosságát.

Elektronikus és nyomtatott formában megjelent a Lánglovagok Egyesület tűzvédelmi tájékoztató kiadványa. A Társasházak tűzvédelme című írás elsősorban a panelszerkezetű épületekben lakók által felmerült leggyakoribb kérdésekre adja meg a választ.

A kiadvány egyebek között foglalkozik a menekülési útvonalakon történő szabálytalan tárolással, a vagyonvédelmi rácsokkal, a dohányzással, a tűzoltó készülékekkel, a hő- és füstelvezető berendezésekkel, a száraztűzivízvezeték-rendszerrel, a tűzoltási felvonulási területtel, és azzal is, hogy tűz esetén milyen információkat szükséges megadni a 105-ös vagy 112-es segélyhívó tárcsázása után.

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, valamint az adó 1%-ából érkezett felajánlásokból 3000 példányban készült el a kiadvány, ezek nagy részét a Lánglovagok Egyesület társasházak közös képviselőin keresztül juttatja el az érintetteknek. Az írás ugyanakkor elektronikus formában is elérhető, szabadon terjeszthető.

Kiadvány letöltése

Rovat
Témakör