Fejlesztés a Katasztrófavédelmi Kutatóintézetben

Fejlesztés a Katasztrófavédelmi Kutatóintézetben

Új eszközökkel, megújult környezetben és infrastruktúrával működik tovább a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet központi laboratóriuma.

Uniós támogatásból újították meg Budapesten a Katasztrófavédelmi Kutatóintézetet. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében három év alatt 370 millió forintot fordítottak a központi laboratóriumra.

A fejlesztés keretében megtörtént az intézet laboratóriumi helyiségeinek építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, illetve átalakítása. Számos eszközt, egyebek mellett mintavételi kellékeket, mérőműszereket, analitikai berendezéseket és a helyszíni gyakorlatok lebonyolítását elősegítő szállító járművet is sikerült beszerezni.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ keretein belül működő Katasztrófavédelmi Kutatóintézet laboratóriuma olyan tudományos munkát végző, vizsgáló és kutató egység, amely munkájával elsősorban a katasztrófavédelmi mobil labor iparbiztonsági, veszélyesanyag-felderítési, valamint azonosítási feladatait támogatja, illetve szakértői bázisát biztosítja. Mindezen kívül képes arra is, hogy a tűzvizsgálati eljárások során összegyűjtött égési maradványok elemzésével elősegítse a tüzek keletkezési okainak feltárását.

Megújult a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet
Megújult a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet + 26

Az átadási ünnepséget a III. kerületi objektumban június 28-án tartották. A rendezvényen képviseltette magát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is.

Rovat
Témakör