Tényleg elkel a tűzvédelmi szakember

Tényleg elkel a tűzvédelmi szakember

Egy társasházkezelő a honlapján elég pontatlanul tájékoztat tűzvédelmi kérdésben.

„2019 júliusában módosították az Országos Tűzvédelmi Szabályokat (OTSZ). A módosítást igen jelentős, több mint 100 §-ban történ változás, javítás, értelmezés és megjelentek új elemek is.

Ennek megfelelően a társasházak meglévő Tűzvédelmi Szabályzatait és Tűzvédelmi Házirendjét is módosítani szükséges, mives egyes elemek megléte a társasházban átsorolást igényelhet illetve több szabályt újra értelmeztek és ennek megfelelően kell azokat a szabályzatokban is feltüntetni. Ezeket a módosításokat javasolt elvégeztetni tűzvédelmi szakemberrel a közeljövőben, mivel egy tűzvédelmi ellenőrzés során a dokumentumok jogszabályi aktualítását is vizsgálják.”

Ez áll egy társasházkezelő honlapján 2019. október 11-i keltezéssel. Valóban, érdemes megfogadni a tanácsukat, hogy forduljanak tűzvédelmi szakemberhez, mert ez a társasházkezelő nem egészen van képben.

Először is az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletet 2020. január 22-én módosították, nem 2019 júliusában, akkor a módosítás kihirdetése történt. A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet szerint pedig Tűzvédelmi Szabályzatot nem kell készíteni egy társasháznál, csak Tűzvédelmi Házirendet a háromnál több építményszinttel rendelkező és tíznél több lakó- és üdülőegységet magában foglaló épületben.

Rovat
Témakör