Fizető parkoló a föld alatti tűzcsapon Budapesten

Fizető parkoló a föld alatti tűzcsapon Budapesten

Felmerül a kérdés, az illetékeseket ennyire nem érdekli a tűzvédelem, vagy gőzük sincs arról, bárhol nem jelölhetnek ki parkolót.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet szerint a tűzoltó vízforrások hozzáférhetőségét, akadálytalan megközelíthetőségét állandóan biztosítani kell, azokat eltorlaszolni még átmenetileg sem szabad.

Ehhez képest Budapesten a VI. kerületben, a Podmaniczky utca 6. szám előtti úttesten, a táblával kijelölt ferde parkolóban föld alatti tűzcsap található.  

Az óránként 440 forintos parkolási díjra a 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet alapján tehát még rájöhet 30 ezertől 1 millió forintig terjedő tűzvédelmi bírság az oltóvízkivétel akadályozása miatt. Hatósági eljárás során ennek a tűzvédelmi bírságnak a kiszabása kötelező.

Az autósok amúgy a házfalon lévő tűzcsapjelző tábláról értesülhetnek arról, hogy hol található a tűzoltó vízforrás. Az igazi azonban az lenne, ha a 11/2001. (III. 13.) KöViM rendeletben megtalálható ,,Különösen veszélyes hely” útburkolati jelet festenének a tűzcsaphoz.

Rovat
Témakör