Lomtalanítás ész nélkül Albertfalván

Lomtalanítás ész nélkül Albertfalván

Nem elég, hogy idő előtt pakoltak ki, a hőszigetelt ház falához rakták a lomokat.

Borzalmas látvány, és reménykedünk, hogy nem lesz tragikus kimenetelű Budapesten, a XI. kerületben, Albertfalva egy részén a lomtalanítás.

A helyszín a Fegyvernek utca. Ott, ahol, ahol szeptember elején a lakók lakástűz miatt menekültek a 10 emeletes panelházból. Ott, ahol az önkormányzat a tűzoltási felvonulási területből parkolót csinált.

A környékbeliek napokkal előbb elkezdték a lomtalanítást. A hivatalos kezdet, szeptember 20., vasárnap 18 óra előtt 6-7 órával van már minden, még hűtőszekrény is, amit nem lehetne kirakni. A Fegyvernek utca 2-4. szám alatti társasház mindkét végénél a hőszigetelt fal közelében felhalmozták a lomokat, a 2-es számnál nagyon durván, ott még pinceablakok elé, és egy beépített lodzsia alá is kerültek lomok.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet szerint tűztávolságon belül tárolási tevékenység nem végezhető, kivéve, ha a tárolt anyag mennyisége, minősége, elhelyezése nem növeli a tűz átterjedésének veszélyét. Ezen területet a hulladékoktól, száraz aljnövényzettől mentesen kell tartani.

Lomtalanításnál itt legalább 8 méter távolságot kellene tartani a háztól. Mindemellett nem ártana gondolni a parkoló autók veszélyére sem. Tűz esetén ugyanis a hőszigetelésnek annyi, és könnyedén az érintett lakás is kigyulladhat. Ennek a háznak a lakói pedig tudják, mivel jár egy lakástűz. Vagy pár hét alatt már megszépültek az emlékek?

Rovat
Témakör