Haladék a tűzvédelmi szakvizsgára a veszélyhelyzet alatt

Haladék a tűzvédelmi szakvizsgára a veszélyhelyzet alatt

Tűzvédelmi szakvizsga már tartható, de nem mindenkinek kell rohanni azonnal új bizonyítványt szerezni.

Módosult a veszélyhelyzet idején az okmányokra, továbbá az ügyintézésre vonatkozó egyes szabályok megállapításáról szóló 500/2020. (XI. 13.) Korm. rendelet.

A jogszabály április 29-től a következőkkel egészült ki:

„1/A. § (1) A 2021. március 8. és 2021. április 19. között lejárt, a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól szóló 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szerinti tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány érvényessége a lejáratának napjától 2021. augusztus 19-ig meghosszabbodik, ha a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett a részére jogszabályban előírt ismételt tűzvédelmi szakvizsgára 2021. május 19-ig bejelentkezik.

(2) Az (1) bekezdés szerinti tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány érvényessége a lejáratának napjától 2021. május 19-ig hosszabbodik meg, ha a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett a részére jogszabályban előírt ismételt tűzvédelmi szakvizsgára 2021. május 19-ig nem jelentkezik be.

(3) Sikeres ismételt tűzvédelmi szakvizsga esetén az új tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány érvényességi idejét az ismételt tűzvédelmi szakvizsga napjától kell számítani.”

Tűzvédelmi szakvizsgára itt lehet jelentkezni.

Rovat
Témakör