Tárolás a szemétledobó helyiségben

Tárolás a szemétledobó helyiségben

Hiába nem használják már szemétledobásra, attól még nem tároló.

Egyesek által rendkívül kényelmes, mások szerint undorító, tűzvédelmi szempontból viszont rendkívül kockázatosak a panelházak szemétledobói. Ezek sok helyen már nem is funkcionálnak. Persze vétek lenne kihasználatlanul hagyni a gyakorta tágas helyiséget.

Így a lakók elkezdik tárolásra használni, holott ez tűzvédelmi okok miatt nem lehetséges. Még akkor sem, ha közgyűlés úgy határoz, hogy használati díj ellenében lehet igénybe venni. S mivel kizárólagosan használják egyesek, a közös képviselőnek, gondnoknak még kulcsa sincs hozzá.

A képen látható budapesti panelházban a lakók már szintet is léptek a tárolásban, még be is polcozták, hogy jól ki tudják használni a teret.

A rendeltetéstől eltérő használat miatt 20-60 ezer forintig terjedő tűzvédelmi bírságra lehet számítani. Tárolóhelyiség csak akkor lehet belőle, ha a mai tűzvédelmi szabályok szerint alakítják ki. Ehhez a csövet el kell bontani, a födémek tűzgátló lezárását el kell végezni, a menekülési útvonalra nyíló helyiség ajtaját EI2 30-C tűzállósági teljesítményűre kell cserélni, és ha üveg van az ajtó felett, az se maradhat abban a formájában. Ennek költségét azonban a tulajdonosok már nem hajlandók állni.

Rovat
Témakör