FireAngel tűzjelzők és CO-érzékelők otthonra

FireAngel tűzjelzők és CO-érzékelők otthonra

Az angol fejlesztésű eszközök Magyarországon is elérhetőek.

Remélhetőleg már nem szorul különösebb magyarázatra, miért fontos nyílt égésterű fűtőberendezések esetén szén-monoxid-érzékelő alkalmazása, a lakástüzek elleni védekezés érdekében tűzjelző alkalmazása. Az Egyesület Királyságban rendkívül elterjedt, de már világszerte alkalmazott FireAngel termékcsalád az otthonunk, egyben életünk, vagyontárgyaink védelmére nyújt megoldást.

A FireAngel szén-monoxid-vészjelző saját gyártású és szabadalmaztatott szenzorját a forgalomba hozatal előtt minden esetben kalibrálják, tesztelik. Elérhető olyan típus is, amely digitális kijelzővel ellátott, és rendkívül alacsony értékű, de nagyon hosszú időtartamig fennálló koncentrációnál is kimutatja a szén-monoxid szintet. A riasztás minden esetben MSZ EN 50291-1:2018 szabvány szerint történik. A FireAngel szén-monoxid-vészjelző Magyarországon forgalmazott valamennyi típusa szerepel a piacfelügyeletet ellátó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízhatósági listáján.

A szabadalommal védett Thermoptek technológiás füstérzékelő gyors reagálást biztosít, nagyobb esélyt adva így az életek és vagyontárgyak mentésére. A kínálatban elérhető hőérzékelő, kombinált hő- és füstérzékelő, valamint kombinált szén-monoxid- és füstérzékelő.

A nagy alapterületű lakások, családi házak esetén a W2 modul alkalmazása is javasolt, ez Wi-Safe vezeték nélküli kapcsolatot biztosít akár 50 eszköz között. Így ha az egyik érzékelő riaszt, akkor a hálózat összes vészjelzője riasztani kezd, így a lakás távolabbi pontjában történt nem kívánatos eseményről is biztonsággal értesülhetünk. A hálózatba kötött eszközök a mesh hálózati technológiát használják, ami stabil kommunikációt biztosít nagyobb családi házakban kiépített vezeték nélküli rendszereknél is.

Rovat
Témakör