Kézikönyv készült a tűzoltószóvivőknek

A Lánglovagok Egyesület kiadványa gyakorlati segítséget nyújt a szóvivők munkájához.

„Nincs titok – ezt mindig tartsák szem előtt a szóvivők. Az újságírók mindig megszerzik az információt, ha a hivatalos szervek nem partnerek, akkor is.” – tartalmazza a Tűzoltószóvivők kézikönyve, mely november 12-én jelent meg a Lánglovagok Egyesület kiadásában.

Tűzoltószóvivők kézikönyve

Az elektronikus kiadvány elsősorban a katasztrófavédelmi igazgatóságoknál dolgozó szóvivőknek kíván gyakorlati segítséget nyújtani a napi munkájukhoz, de a benne lévő információk hasznosak lehetnek a társszervek sajtómunkatársainak is. A kézikönyv a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen idén készült szakdolgozat alapján készült, illetve részben annak továbbfejlesztett változata.

Az ingyenes kiadvány a sajtótájékoztatás jogszabályi hátterének ismertetése után kifejti a katasztrófavédelmi kommunikáció célját, taglalja a szóvivővel szemben támasztott követelményeket. A különféle események szempontjából és tájékoztatási módok alapján útmutatást nyújt a szóvivőknek, miközben jó és rossz példákkal is szolgál. Kitér a társszervekkel való kommunikációs együttműködésre, de még a szóvivők magánéletével kapcsolatban is ad hasznos tanácsokat.

A Lánglovagok Egyesület 2006-ban alakult, elsősorban a tűzoltóságok kommunikációjának fejlesztéséért, valamint tűz- és baleset-megelőzési célból jött létre.

A kézikönyv letöltése

Rovat
Témakör