Tűzoltódarukkal a taxisblokád ellen

A demonstráció miatt vidékről tűzoltódarukat rendeltek fel Budapestre.

Az ország szinte valamennyi tűzoltódaruját január 18-án hajnalban Budapestre rendelték – tudta meg a Lánglovagok.hu. Az ok az Uber ellen tüntető taxisok blokádja, amire úgy tűnik a kormányzat már előre készült.

Taxisblokád Budapesten (Fotó: MTI)
Taxisblokád Budapesten (Fotó: MTI)

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a tűzoltóportál érdeklődésére csupán annyit közölt, hogy a tűzoltódaruk a szolgálati feladat ellátására lettek a fővárosba vezényelve, az ország mentő tűzvédelmi továbbra is mindenhol biztosított.

A szóvivő nyilatkozata koránt sem megnyugtató, hiszen ha egy olyan baleset történne, aminél életmentés miatt azonnali beavatkozás szükséges daruval, nem biztos, hogy időben megérkezne a segítség.

A fővároson kívül tűzoltódaru állomásozik Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett, Győrben, Tatabányán, Veszprémben és Miskolcon. Ezek közül jelenleg csak Zalaegerszegen és Veszprémben van az állomáshelyén a daru, de úgy tudni, azok meg nem riaszthatók.

A Lánglovagok.hu információi szerint a „kritikus infrastruktúra védelme” a cél, és nem kizárt, hogy Bakondi György belbiztonsági tanácsadó, korábbi országos katasztrófavédelmi főigazgató az ötletadó.

Rovat
Témakör