Konferencia az aktív tűzvédelmi rendszerekről

Konferencia az aktív tűzvédelmi rendszerekről

A lítium-ion akkumulátorok és a magasépületek volt a fő téma.

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, a Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara és a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara az aktív tűzvédelmi rendszerek kapcsán különleges oltási feladatok, különleges épület védelme témakörben szervezett konferenciát június 8-án Tatabányán az Edutus Egyetemen.

Li-ion

Az előadók áttekintették a lítium-ion akkumulátorok főbb tulajdonságait, veszélyeit, és körbejárták, hogy tűz esetén a hibrid és tisztán elektromos gépjárművek parkolásánál, valamint az akkumulátorok gyártásánál, raktározásánál milyen beépített tűzoltó berendezések lehetnek bizonyos mértékben hatásosak.

Szóba került az is, hogy gázérzékelő rendszer mennyiben adhat segítséget a tűz korai jelzésében, ismertettek beszivárgott víz okozta zárlat, valamint töltés közbeni tűzesetet, illetőleg beszéltek a készülő Tűzvédelmi Műszaki Irányelv egyes pontjairól.

MOL Campus

A konferencia résztvevői némi információt kaphattak a Budapest legmagasabb irodaházának, a tavaly decemberben átadott Mol Campusnak a tűzvédelméről, kiemelten a kiürítési koncepciójáról és a beépített tűzjelző berendezésről.

Rovat
Témakör