Új gépjárműveket és eszközöket adták át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon

Új gépjárműveket és eszközöket adták át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon

Gépjárműfecskendők, drónszállító terepjárók, árvízvédelmi hajók és oltólándzsák kerültek hivatásos és önkéntes szervezetekhez.

Ünnepélyes keretek között december 15-én átadtak 37 darab MAN tűzoltógépjármű-fecskendőt Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székhelyén. A járművek 4000 literes víztartállyal és 250 literes habképzőanyag-tartállyal rendelkeznek. Hajtómotorja legalább négy órán át tartó fokozott terhelésű állóhelyi üzemet teljesít, ugyanakkor menet közbeni szivattyúüzemre is képesek.

Ugyancsak átadtak 12 darab árvízvédelmi mentőhajót a hozzá tartozó hajószállító utánfutóval együtt. Két-két árvízvédelmi mentőhajó és hajószállító utánfutó került a Budapesti Önkéntes Mentőszervezethez, a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Egyesülethez, valamint a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálathoz. Egy árvízvédelmi mentőhajót és hajószállító utánfutót kapott az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Hédervár Tűzoltó Egyesület, a Jász Búváregyesület, a Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Tiszafüred Városi Polgárőrség és a Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálata. 

Gépjárművek és eszközök átadása az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon
Gépjárművek és eszközök átadása az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon + 21

A Volkswagen Amarok drónszállító terepjárókból 23 lett kiosztva, és elektromos gépjárművek oltásához szükséges oltólándzsák is be lettek szerve az uniós támogatás révén.

Az ünnepségen beszédet mondott Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, majd Góra Zoltán tű. altábornaggyal, az országos katasztrófavédelmi főigazgatóval együtt átadta a jelképes indítókulcsokat.

Rovat
Témakör