Megújult a Lánglovagok

Megújult a Lánglovagok

Új formában, újragondolt tartalommal néz a nagykorúság elébe a portál.

Néhány hét kihagyás után újra elérhető a Lánglovagok. A csaknem 18 éve működő portál egy Magyarországról végrehajtott hackertámadás következtében némult el átmeneti időre.

Az eset rákényszerített minket arra, hogy átértékeljük az elmúlt években tapasztalt folyamatokat. Sajnos Magyarország ma nem alkalmas arra, hogy a tűzvédelem és balesetmegelőzés iránt elhivatott emberek politikai és anyagi érdekektől függetlenül, a szabad idejüket áldozva üzemeltessenek egy hírportált, amely valódi sajtóként működve a civil kontrollt is megvalósítja a katasztrófavédelem rendszere felett.

Feltámadás

A Lánglovagok.hu tűzoltóportált eltemettük. A hackertámadás után maradt romokból, és több mint 17 év tapasztalata alapján azonban az elmúlt hetekben erőn felül folyt a munka, hogy egy új informatikai rendszerrel minél előbb elindíthassuk a Lánglovagok tűzvédelmi tudásbázist.

Az új portál a jövőben tűzvédelmi szakmai műhelyként szolgál, ami megteremti a kapcsolatot a tűzvédelmi tervezők, karbantartók, üzemeltetők, a tűzoltók és a civil lakosság között. Sajnálatosan arra már nincs lehetőségünk, hogy napi szinten foglalkozzunk tűzesetekkel, balesetekkel, így fájó szívvel búcsút kellett mondanunk több mint 11 ezer eseményről szóló képes tudósításnak.

Minden a tűzvédelemről

Főszerkesztőként bízom benne, hogy a megújult oldal még magasabb színvonalon tudja szolgálni a tűzvédelmet, és idővel egy olyan tudásbázissá válik, ahol a témában minden szükséges információ megtalálható lesz.

A munka most nem áll le, önként, pusztán elhivatottságból, pihenés helyett túlórák tömkelegével állítjuk helyre a régi tartalom azon részét, mely az új tartalmi stratégiába beleillik.

Ezúton köszönjük a támogató üzeneteket, felajánlott segítséget, ami megmutatta, nagy szükség van a Lánglovagokra.

Rovat
Témakör