Szemléletformálóvá vált a Lánglovagok

A két hónapon át tartó közvélemény-kutatásból kiderült, rendkívül hitelesnek tartják az olvasók a Lánglovagok.hu tűzoltóportált, és hatására sokkal jobban odafigyelnek a mindennapi életükben előforduló veszélyekre, azok megelőzésére.

A Lánglovagok.hu tűzoltóportál fejlesztéséhez egy kérdőív kitöltésével vártuk olvasóink segítségét. Két hónap alatt mintegy 1300-an töltötték ki, s járultak hozzá ahhoz, hogy átfogó képet lehessen kapni a jelenlegi olvasókról, véleményükről, igényeikről.

Az olvasók 40,8%-a napi rendszerességgel, 30,2%-a heti 2-3 alkalommal olvassa a portált. A leginkább otthonról böngészők 82,6%-ot tesz ki, munkahely esetében 15,6%-ot. A látogatók 32,8%-a budapesti, 13,2% megyeszékhelyen, 33,2% egyéb városban, 19,1% városnál kisebb településen, 1,7%-a külföldön lakik. Az olvasók 72,9%-a férfi. Az átlagéletkor 31 év, a 18-45 éves korosztály a látogatók 81%-át teszi ki.

Legmagasabb iskolai végzettséget tekintve 34,1% érettségivel, 26,8% diplomával, 19,8% szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkezik. A főállású munkahelyükön 60% alkalmazott, 12,1% középvezető, 5,6% egyéni vállalkozó, 3,2% felsővezető. Az olvasók 8,6%-a nyugdíjas, 25%-a pedig tanulmányokat folytat, közülük 53% felsőoktatási intézményben, 26,7% középiskolában.

A válaszadók 6,4%-ának kezdőlapja a Lánglovagok. A fórumon 25% regisztrált, 21,1% egyáltalán nem olvassa, 55,7% néha olvassa, 23,1% rendszeresen olvassa. A regisztráltak közül csak 2,44% tartja magát aktív fórumozónak.

Tízes skálán kérdeztük, mennyire tartják pontosnak, hitelesnek a Lánglovagokon megjelenő információkat. Az átlag 9,2 pont lett. A portálon megjelenő hirdetések zavaró hatására is kíváncsiak voltunk 1-10-es skálán, itt a válaszadók átlagosan 4,5 pontot adtak, tehát inkább nem tartják zavarónak a hirdetéseket. Vásárlóként, szolgáltatás igénybe vevőjeként a válaszadók 15,2%-a került kapcsolatba olyan céggel, amelyre a Lánglovagok.hu Céginfó adatbázisában bukkant rá.

A szokásos tízes skálán rákérdeztünk, a tűzoltóportál írásai, képei alapján mennyiben érzik azt, hogy tudatosabban odafigyelnek az életünkben előforduló napi veszélyekre, azok megelőzésére. Az eredmény átlagosan 8,3 pont lett.

A további fejlesztésekhez kértünk ötleteket is. Számos javaslat, vélemény érkezett, ezért ezek alapján a Lánglovagok szerkesztői és az olvasók között egy hosszú távú párbeszédet kezdeményeznénk. A Fejlesztések, ötletek a portállal kapcsolatban topikban napról napra közzéteszünk a kérdőívben érkezett felvetést, és várjuk rá a további reakciókat.

Köszönjük az olvasóink segítségét.

Rovat
Témakör