Fotókiállítás nyílt a tűzoltókról Székesfehérváron

November 18-ig látható a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon megjelent képekből nyílt kiállítás a székesfehérvári Alba Plazaban. A képeket ezután számos nagyváros bevásárlóközpontjában állítják ki.

A TŰZOLTÓ…

…aki minden harmadik reggel szolgálatra jelentkezik, napközben oktatásokon vesz részt, karbantartja a tűzoltógépjárműveket és -felszereléseket, takarít, füvet nyír, és indul, ha segítség kell.

…aki nem hátrál meg, ha házad lángokban áll.

… aki kiszabadít a roncsok fogságából. Segít, ha a hóban fennakadt az autód.

…aki kivágja az útra dőlt fát, mélyből és magasból ment. Ha kell segít a villanyoszlopon ragadt macskán, és a kútba esett kutyán.

…aki az ablakon bemászva leveszi a tűzhelyen felejtett, megégett ételt. Segít bejutni lakásodba is, miután kizártad magad.

…aki a családi rendezvényeken megmutatja a tűzoltóautót, aki megengedi, hogy felpróbáld a sisakot, és kipróbáld a sugárcsövet.

…aki nevet és szomorkodik. Aki, minden szolgálatban töltött estén úgy alszik el, hogy nem tudja mit hoz az éjszaka.

…aki, ha kell élete kockáztatásával végzi hivatását.

…akit minden szolgálat után családja hazavár.

A TŰZOLTÓK

Magyarországon tavaly csaknem 61 ezerszer riasztották a tűzoltókat. Míg korábban a tűzesetek voltak többségben, ma már országos viszonylatban is elmondható, hogy a vonulások nagyobb részét a műszaki mentések (pl.: balesetek, viharkárok) teszik ki. Ez az idei esztendőre is elmondható: 2006 januárjától novemberéig többet vonultak a tűzoltók, mint tavaly egész évben. A műszaki mentések száma idén eddig a tűzesetek több mint másfél szerese.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári alapegysége azzal a céllal rendezte ezt a kiállítást, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a hivatásos és az önkéntes tűzoltók munkáját.

Fotókiállítás nyílt a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon megjelent képekből Székesfehérváron
Fotókiállítás nyílt a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon megjelent képekből Székesfehérváron + 12

A kiállítást november 11-én Kun István tű. ezredes, székesfehérvári tűzoltóparancsnok, Kajsza Zoltán, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, Cseh István, a székesfehérvári közgyűlés közbiztonsági bizottságának elnöke, és Kis-Guczi Péter, a Lánglovagok.hu főszerkesztője nyitotta meg.

A tervek szerint a kiállítást egy-egy hétre számos nagyváros bevásárlóközpontjában lehet majd a következő egy évben megtekinteni, miközben a helyi tűzoltóságok felvételeivel folyamatosan bővítik.

Rovat
Témakör