A katasztrófavédelem sajtóterror múzeuma

Nem kívánatos a sajtó a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában a Múzeumok Éjszakája rendezvényen.

„Bízom benne, hogy ez a rendezvény is hozzásegít bennünket ahhoz a nem titkolt célunkhoz, hogy a magyar emberek számára divat legyen múzeumba járni, s nemcsak a mozik, hanem a múzeumok bejáratai előtt is kígyózó sorokban várják, vágyják a bejutást” – írja Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Múzeumok Éjszakája programsorozat honlapján.

Június 22-én Budapesten tizenegyedik, vidéken kilencedik alkalommal vette kezdetét a Múzeumok Éjszakája. Idén országszerte több mint 300 helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Hagyományosan a budapesti tűzoltómúzeum, új nevén a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma is csatlakozott.

A rendezvény céljának elérésében a médiának is óriási szerepe van. A sajtó fogadtatása azonban nem volt túl szívélyes a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ (KOK) felügyelete alá tartozó múzeumban. Papp Antal tű. ezredes, a KOK igazgatójának utasítására a tűzoltózenekar nyitó előadása után a múzeum igazgatója a Lánglovagok.hu fotóriporterével közölte, a sajtó nem kapott engedélyt a múzeum területén való fotózásra, így az udvaron tartott nyilvános rendezvényről nem lehet felvételeket készíteni. Azt is rövid úton a fotóriporter tudomására hozta, hogy ez a tiltás egyértelműen a Lánglovagok.hu tűzoltóportál ellen irányul, az ellen a Lánglovagok ellen, amely évek óta szinte egyedüliként tudósít az intézmény részvételéről a Múzeumok Éjszakája programsorozatban.

Tűzoltózenekar a Múzeumok Éjszakáján Budapesten
Tűzoltózenekar a Múzeumok Éjszakáján Budapesten + 14

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által regisztrált, internetes sajtóterméknek számító Lánglovagok.hu főszerkesztője telefonon azonnal Hajdu Mártonhoz, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjéhez fordult. Hajdú Márton fél órán belül intézkedett, és jelezte a főszerkesztőnek, nyugodtan lehet fényképeket készíteni a rendezvényen, a Lánglovagoknak és más újságnak egyaránt, és erről Papp Antal is tájékoztatva lett.

Ezek után érdemes?

A Lánglovagok.hu szerkesztősége a fórumban várja Papp Antal tű. ezredes magyarázatát, bocsánatkérését. Hajdu Mártonnak pedig a szerkesztőség köszöni a felelősségteljes hozzáállását, azonnali intézkedését. Ő volt az, aki idáig egyedüliként a maga nevében bocsánatot kért a történtekért.

Rovat
Témakör