Össztűz a Békásmegyeri Tűzőrségen

Köztéri művészeti pályázat valósult meg egy fővárosi tűzoltólaktanyában.

Lobbantsd lángra a fantáziád! címmel hirdetett köztéri művészeti pályázatot a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. A cél olyan különleges, egyedi kivitelezésű művészeti alkotások megvalósítása volt, melyek valamilyen módon tematizálják a tüzet. A pályázaton részt vehettek a művészeti felsőoktatás és a témához kapcsolódó műszaki felsőoktatás területeinek végzett és jelenlegi hallgatói, egyénileg vagy csoportosan.

A munkák tervezésénél két lehetőség közül lehetett választani. Vagy egy kisebb munka, amihez maximum 2000 darab tégla és egy köbméter tűzifa elegendő, vagy egy nagyobb alkotás, amelynél maximum 6000 darab tégla és három köbméter tűzifa használható.

20111022 Bekasmegyerossztuz 01
Köztéri művészeti pályázat valósult meg a Békásmegyeri Tűzőrségen Budapesten + 71

A három nyertes pályamű a Békásmegyeri Tűzőrségen október 22-én egy egész napos program keretében valósult meg. A Szabadság szelleme alkotás egy katartikus társadalomkritika csak erős idegzetűeknek. Alkotói Ferth Tímea (MOME), Farkas Ádám (SZIE-YMÉK), Pifkó Dániel (MOME), Szegedi Dávid Olivér (SZIE-YMÉK), Tóth Antal Máté (SZIE-YMÉK).  A Főnix egy problémamegszüntető performance,  egyszerre konstrukció és dekonstrukció, születés és elmúlás. Készítői Bitay Mátyás (MOME), Butora Tamás (MOME), Csernátony Fanni (MOME), Nachtmann Brigitta (MOME), Szőke Márta (MOME). A Térátírás megérkezés, megismerés, rendeződés, felemelkedés, téralkotás, lángolás, átalakulás, sugárzás, megnyugvás. Alkotói Bari Márk (SZE), Bariska Péter (SZE), Förhécz Attila (SZE), Gellén Boglárka (SZE), Halász Ádám (SZE), Horváth László (SZE), Kohonicz Mihály (SZE), Löw Attila (SZE), Nosticzius Anita(SZE), Pintér Katalin (SZE), Salacz Ádám (SZE), Salacz Orsolya (SZE), Szalánczi Donát (SZE), Tóth Balázs (SZE).

A rendezvényen lehetőség volt a tűzoltószertár, a tűzoltók felszereléseinek, gépjárműveinek megtekintésére, valamint 37 méter magasba emelkedni. A hangulatról DJ Bem és a Fröccs zenekar gondoskodott.

Rovat
Témakör