Éhségoltó biztonsági jele a KÖKI-ben

Éhségoltó biztonsági jele a KÖKI-ben

Amikor a marketing alágyújt a tűzvédelemnek.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (OTSZ) szerint a biztonsági jel meghatározott mértani forma, szín és képjel (piktogram) kombinációjával létrehozott, rögzített elhelyezésű jel, amely a menekülést segíti, veszélyre figyelmeztet, tevékenységet, magatartást tilt, valamint a tűzjelzéshez és oltáshoz szükséges berendezések, eszközök helyét jelöli. A tűzvédelmi jel olyan biztonsági jel, amely tűzvédelmi berendezés, eszköz vagy tűzoltó készülék elhelyezésének helyét jelzi.

A munkahelyen alkalmazandó biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet a tűzvédelmi tájékoztató jelhez (OTSZ-hez képest ez a jogszabály így hívja) iránymutató kiegészítő táblát definiál piros alapon fehér nyílként.

Éhségoltó biztonsági jele a KÖKI-ben
KÖKI Terminál

A nyilat a tűzvédelemben előszeretettel alkalmazzák, hogy segítse a tűzvédelmi eszközök, berendezések helyéhez való odajutást. Érdemes lenne tehát Budapesten a KÖKI Terminál bevásárlóközpontban is gondolni erre, és mellőzni az ehhez hasonló grafikai megoldást.

Rovat
Témakör