Javaslat a Tűzoltók terére

Javaslat a Tűzoltók terére

Most már csak a Fővárosi Közgyűlésen múlik, hogy a XI. kerületi tűzoltólaktanya előtti zöldterületet Tűzoltók terének hívják.

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete február 27-i ülésén elfogadta azt az előterjesztést, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek javasolják, a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Tas vezér utcai laktanyája előtti névtelen zöldterületet Tűzoltók terének nevezzék el.

Egészen pontosan a 4492/2 helyrajzi számú, Edömér utcai közterületnek a 4649/1 helyrajzi számú Diószegi út déli telekhatára, a 4491/13 helyrajzi számú Tas vezér utca nyugati telekhatárának északi irányba való meghosszabbítása és a tűzoltólaktanya 4491/18 helyrajzi számú telkének északkeleti telekhatára által határolt háromszög alakú zöldterületi részéről van szó.

Bakai-Nagy Zita alpolgármester a Lánglovagok.hu érdeklődésére közölte: jelentős esemény idén, hogy 150 éves a magyar tűzoltóság, ehhez kapcsolódóan a XI. kerületi tűzoltóság vezetőivel való tárgyaláson is felmerült, hogy a tűzoltóság épülete előtt lévő teret Tűzoltók terének nevezzék el. Számára ennek támogatása nem volt kérdés, így elindította az ehhez szükséges hivatali folyamatot. 

Kimaradna a kopjafa és az emléktábla

Ennek a résznek közvetlen szomszédságában a laktanya falán Reppman Károly posztumusz tű. hadnagy emléktáblája áll, aki 2006. augusztus 8-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kigyulladt lőterének oltásánál halt hősi halált. Halálának 10 éves évfordulóján kopjafát is állítottak a zöldterületen, amely éppen hogy kívül esik a tervezett Tűzoltók terén.

Rovat
Témakör