Páncélozott tűzoltóautókat is átadtak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon

Páncélozott tűzoltóautókat is átadtak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon

Hivatásos és önkéntes szervezetek hatvanhárom új gépjárművet kaptak.

Csongrád-Csanád, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe kerülnek azok a pánzélozott tűzoltógépjárművek, melyeket július 15-én adtak át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság budapesti székhelyén.

A Gamma Műszaki Zrt. fejlesztésében készült duplafülkés RDO-4336 Komondor-Gamma erdőtüzes és műszaki mentő cserefelépítménnyel rendelkezik. Az eredőtüzes cserefelépítményt a BM Heros Zrt. gyártotta.

Gépjárművek átadása az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon
Gépjárművek átadása az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon + 16

A rendezvényen átadtak még 21 darab duplafülkés erdőtüzes gyorsbeavatkozó gépjárművet, illetőleg 29 darab logisztikai, árvíz- és lakosságvédelmi, valamint vezetési irányítási gépjárművet. Mindkettő Volkswagen Amarok.

Volkswagen T6 típusú, extra magastetős gépjármű kettő talált gazdára, ezeket 600 liter üzemanyag szállítására és töltésére alakították ki. A járművekkel a nagyobb kiterjedésű, időben elhúzódó káreseményeknél oldják meg a tűzoltóautókhoz és egyéb berendezésekhez a gázolaj pótlását.

Az uniós forrásból megvalósuló beszerzések mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság saját költségvetéséből a tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenység végzése érdekében 8 duplakabinos Ford Rangert is vásárolt. A málhateret a BM Heros Zrt. építette ki, a felépítmény kialakításához és a málhafelszerelések beszerzéséhez szükséges forrást a Generáli Biztosító Zrt. biztosította.

További információ a beszerzésekről

Rovat
Témakör