Tűzgátló ajtó törött kilinccsel

Tűzgátló ajtó törött kilinccsel

A közös képviselő több mint egy éve nem intézkedett a javításról.

Az üzemeltető köteles az érintett műszaki megoldás rendkívüli felülvizsgálatáról és a hibák kijavításáról az annak elvégzésére okot adó körülmény vagy hiányosság tudomására jutása után 15 napon belül gondoskodni, ha az érintett műszaki megoldás nem alkalmas a tűzvédelmi rendeltetésének megfelelő működésre – írja az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (továbbiakban: OTSZ) ellenőrzés, karbantartás, felülvizsgálat fejezete.

Budapesten, a XI. kerület egyik társasházában a pinceszinten, a teremgarázs és a lépcsőház közötti tűzgátló előtér tűzgátló ajtajánál láthatóan ez nem sikerült. A menekülés irányából több mint egy éve törött a kilincs, félő, hogy bármikor leszakadhat.

Vajon a félévente kötelező időszakos felülvizsgálat során ez a hiba jelezve lett, vagy a címkézésben merült ki a munkavégzés? Ha jelezve lett, akkor a közös képviselő miért nem intézkedett a javításról? Amúgy az OTSZ által előírt havi üzemeltetői ellenőrzés során is ki kell buknia egy ilyen hibának, ha egyáltalán elvégzik.

Rovat
Témakör