Módosult az ingatlankezelők programkövetelménye

Módosult az ingatlankezelők programkövetelménye

A Lánglovagok Egyesület kezdeményezésére javították a hibát.

Az ingatlankezelő szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzéseket megalapozó programkövetelményből törölték azt a részt, hogy az ingatlankezelő „Tűzvédelmi szabályzatot és tűzriadó tervet készít”.

A 9/2015. (III. 25.) BM rendelet szerint tűzvédelmi szabályzatot legalább középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készíthet, módosíthat. Azokban az esetekben, ahol jogszabály felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazását írja elő, tűzvédelmi szabályzat készítésére, módosítására felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy jogosult. Az ingatlankezelő nem tűzvédelmi szakképesítés.

A hibát tavaly a Lánglovagok Egyesület már akkor jelezte, amikor a programkövetelmény még csak munkaanyagként létezett. Ennek ellenére az Igazságügyi Minisztérium véglegesítette. A Lánglovagok Egyesület február 10-én ismét jelezte a problémát, ezt követően Dr. Gyimesi Tamás Ferenc helyettes államtitkár ígéretet tett a javításra.

Ez végül július 19-én valósult meg, bár nem zökkenőmentesen, mert az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. honlapján csak a dátumot frissítették, valójában a régi, hibás programkövetelmény maradt fenn. A Lánglovagok tűzvédelmi tudásbázis hívta fel a figyelmet erre, ezt követően már az új programkövetelményt tették elérhetővé.

Rovat
Témakör