Legrangosabb polgárőr kitüntetés Bakondi Györgynek

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrenddel tüntette ki az Országos Polgárőr Szövetség a katasztrófavédelmi főigazgatót.

Közelgő nemzeti ünnepünkre emlékezett október 17-én az Országos Polgárőr Szövetség. A Stefánia palotában tartott ünnepi rendezvényen a Himnusz hangjai után Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára mondott beszédet. Ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy a polgárőrök mennyire fontos szerepet töltenek be az ország közbiztonságának fenntartásában. Külön hangsúlyozta, hogy polgárőri tevékenységüket szabadidejükben végzik, és közben egyre szakszerűbb és magasabb színvonalú munkát végeznek. Ehhez természetesen elengedhetetlen a rendőrséggel való szoros együttműködés – jelentette ki.

A köszöntő után Tasnádi László államtitkár, Túrós András, az  Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke kitüntetéseket és elismeréseket adott át. A rendezvényen vehette át Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet.

A kitüntetések és elismerések átadását követően ünnepi zenés műsor következett, majd a Szózat után Bakondi György tű. altábornagy mondott pohárköszöntőt. A főigazgató arról beszélt, hogy a jelenlévők közül sokakkal találkozott már, igaz, egészen más körülmények között, leginkább valamilyen beavatkozás során, amikor nem ünnepi ruhát, hanem gumicsizmát viseltek. A főigazgató ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy a társszervek együttműködésének és az önkéntes mentőszervezetek megerősödésének köszönhetően egyre több közös munkára lehet számítani.

Rovat
Témakör