Tűzoltók látják a kárát a tankolási szabálynak

Tűzoltók látják a kárát a tankolási szabálynak

A Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a Miniszterelnöki Kabinetirodához fordult.

„A Magyar Tűzoltó Szövetség helyi tagszervezetei, így az önkéntes tűzoltó egyesületek (mintegy 700) és az önkormányzati tűzoltóságok (60) részére jelentős anyagi megterhelést okoz a Kormány 94/2022 (III.10.) rendelete, amely szerint pl. a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek részére már a hatósági áron forgalmazható az üzemanyag, továbbá a 3,5 tonna feletti gépjárművek csak nagynyomású kútoszlopnál tankolhatnak. Az előbbieket különösen alátámasztja a jelenlegi száraz időjárás miatt kialakult nagyszámú szabadtéri, un. vegetációs tüzek következtében szükségessé vált beavatkozások ugrásszerű növekedése.” – áll abban a megkeresésben, amit Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke küldött a Miniszterelnöki Kabinetirodának, láthatóan elírva, mert a 7,5 tonna feletti járműveknél nem a hatósági, hanem a piaci ár bevezetése okoz gondot.

Dobson Tibor kérte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízottat, hogy hazánk mentő-tűzvédelmének mindenkori biztosítása és az érintett tűzoltóságok működésének fenntartása érdekében a rendeletet újragondolását szíveskedjen elősegíteni.

Az MTSZ elnöke a Lánglovagok.hu érdeklődésére a helyzet kapcsán felhívta a figyelmet, nem csak az a probléma, hogy így drágább az üzemanyag, hanem az is, hogy számos szervezet távolabb kénytelen tankolni, mert nagynyomású kútoszlop a településük közelében nem érhető el.

Rovat
Témakör