Új közbeszerzés a tűzoltók élet- és balesetbiztosítására

Új közbeszerzés a tűzoltók élet- és balesetbiztosítására

Úgy tűnik, a Belügyminisztérium a törvénysértését mégsem házon belül próbálja orvosolni.

A Belügyminisztérium fejezet irányítása alá tartozó szervek és az Országgyűlési Őrség, továbbá a hivatásos katasztrófavédelmi szerv szakmai felügyelete alá tartozó szervek (önkormányzati tűzoltóság, önkéntes tűzoltó egyesület, önkéntes mentőszervezet) állományának tagjai részére csoportos élet- és balesetbiztosítási szerződés keretében nyújtandó biztosítási szolgáltatásra írt ki közbeszerzést a Belügyminisztérium.

Ahogyan a Lánglovagok.hu beszámolt róla, az előző szerződés áprilisban lejárt, a közbeszerzés eredménytelen lett, erről azonban csak június elején szóltak az érintetteknek. A Belügyminisztérium először azt közölte, hogy nem tervezik a biztosítást megújítani, majd azt, hogy a továbbiakban az elmúlt évek biztosítási díjaival megegyező összeget fizet ki a káreseményekből eredő károk mérséklése érdekében a korábbi biztosítotti körbe tartozó állománytagok részére. Ehhez azonban jogszabály-módosításra lett volna szükség.

A most gyorsított eljárásban kiírt közbeszerzés összesen 77 543 fő részére, meghatározott biztosítási eseményekhez tartozó biztosítási szolgáltatás nyújtását tartalmazza 2 éves időszakra. Az ajánlatokat július 17-ig lehet benyújtani.

Az új fejleményre tekintettel a Magyar Tűzoltó Szövetség a csoportos biztosítás megvalósítását felfüggeszti, de az egyedileg köthető kedvezményes szerződésekre vonatkozó ajánlatok előkészítését tovább folytatja.

Rovat
Témakör