Kiszállt a Védelemből az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kiszállt a Védelemből az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A szakmai lapot a Magyar Tűzoltó Szövetség mentette meg.

Tűzvédelem néven folytatja tovább a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle. A 30. évfolyamában járó lap idei, 3. számában az országos katasztrófavédelmi főigazgató már nincs feltüntetve felelős kiadóként, a főszerkesztő azonban változatlan, a szerkesztőbizottságból pedig egy név tűnt el.

A Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel kötött megállapodást, ennek értelmében 2023. június 10. és 2024. április 10. közötti időszakban megjelenő hat lapra a szövetség 8 millió forint támogatást ad. Cserébe az újságot el kell juttatni a hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltóságok, tűzvédelmi hatóságok, valamint a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ részére.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek, határon túli tűzoltó szervezetek a Yumpu digitális kiadványterjesztő platformon keresztül fogják elérni az újság elektronikus változatát. A szerkesztőség jelenleg az értesítéshez szükséges címlistát állítja össze. Amennyiben valamely egyesület mégsem kapja meg a lap elérhetőségéhez szükséges jelszót, a szerkesztoseg@vedelem.hu e-mail címen jelezheti az igényét.

Heizler György főszerkesztő ígérete szerint a címen kívül a lap tartalmában változást nem terveznek. Azt, hogy Tűzvédelem néven korábban létezett nagy múltra visszatekintő folyóirat, nem tartják zavarónak, mondván az magazin volt, ez pedig szakfolyóirat.

Rovat
Témakör