Tűzvédelmi túlélősport Újbudán

Tűzvédelmi túlélősport Újbudán

Nem sikerült a menekülési jelet a megfelelő helyre, irányba elhelyezni.

A reggeli, kora délelőtti eső dacára szép számmal látogattak ki szeptember 10-én a Válassz Sportot Újbudán! rendezvényre Budapesten, a XI. kerületben a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontba.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet szerinti szabadtéri rendezvényre vonatozó tűzvédelmi előírásokat is be kellett tartani, így a legalább 1200×600 mm méretű menekülési jelek elhelyezése nem maradhatott el.

Ez persze nem teljesen sikerült, az egyik sportpályán a menekülési jel balra mutatott, ami légvonalban ugyan igaznak mondható, csakhogy a pályáról a kijárat a biztonsági jel jobb oldalán volt. Célszerűbb lett volna a pálya kijárata mellett közvetlenül jobbra felhelyezni, és akkor logikailag sem okoz zavart, mutatja, hogy a tőle balra lévő kijáratot lehet használni, aztán pedig – baj esetén – úgyis balra kell menekülni tovább.

Olyan apróságokba meg most inkább ne is menjünk bele, hogy az elhelyezési magasság nem megfelelő, mert az álló emberek simán ki tudják takarni. A Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont üzemeltetői mindenesetre igencsak elgondolkodhatnának azon, milyen apróbb változások, átalakítások lennének szükségesek ahhoz, hogy igazán szabályosan és a résztvevők biztonságát szem előtt tartva lehessen itt szabadtéri rendezvényt tartani.

Rovat
Témakör