Ellopott tűzoltó készülékek adatai

A rendőrség és a karbantartók összefogásával lehetséges megtalálni az eltulajdonított készülékeket.

A tűzoltó készülékek gyártási számmal rendelkeznek, így eltulajdonításuk esetén van esély arra, hogy rábukkanjanak. Persze a megkárosítottak feljelentése, valamint a rendőrség és a karbantartók hathatós összefogására lenne szükség.

A rendőrség honlapján a közérdekből nyilvános körözések között egyetlen egy tűzoltó készülék sem szerepel. Közérdekűadat-igényléssel azonban sikerült a tűzoltóportálnak hozzájutnia 35 darab ellopott készülék adataihoz. Ezeknek az elmúlt években veszett nyoma Debrecenben, Győrben, Nyírbátorban, Nyíregyházán, Siófokon és Szegeden.

Sajnos a rendőrség listája meglehetősen hiányos, olykor a gyártási szám mellett csak annyi szerepel, hogy tűzoltókészülék. A típusjel és a gyártás időpontja lenne az, amit mindenképpen érdemes a körözés során közölni az eltűnés időpontja, helye és a gyártási szám mellett.

A jó nyilvántartás mindennek az alapja

A tűzoltó készülékeket évente karbantartani szükséges. A karbantartóknak ilyenkor lehetőségük lenne kiszűrni az ellopott készülékeket. Persze ehhez a rendőrségtől megfelelő információkat kellene kapniuk.  A készenlétben tartóknál pedig a részletes nyilvántartás, és a lopások mihamarabbi észlelése a fontos, ezzel járulhatnak hozzá a készülékek megtalálásához, esetlegesen a tettesek kézre kerítéséhez, így az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető lopások visszaszorításához.

Ellopott tűzoltó készülékek listája

Rovat
Témakör