Tűzoltót férjnek?

Kifejezetten nők számára a teljesség igénye nélkül lesz felsorolva néhány tűzoltópartner mellett és ellen szóló érv; ezek csupán nagy általánosságban vonatkoznak a magyar készenléti állományú vonulós tűzoltókra, kizárólag tapasztalati úton szerzett élmények, beszélgetések alapján, a vizsgálatot, kérdőíveket és statisztikát mellőzve.

A tűzoltópartner hátrányai

A tűzoltók ahelyett, hogy teljes két napot otthon töltenének, elmennek másodállásba. Így két választás marad: pénz vagy együttlét; amiről sajnos legtöbbször nincs esélyünk dönteni, hiszen ők teszik ezt meg. És leginkább a pénzkeresés javára fog dőlni a kérdés. A tűzoltók teljes fordulatszámon élnek, két végéről égetik a gyertyát, bűnnek érzik lepihenni. Ezt a személetet nemcsak a munkára, hanem jellemzően az életük minden más területére is kiterjesztik, például a magánéletre, párkapcsolatokra, szexuális kapcsolatokra is. És itt már azonnal felmerül egy következő hátrány is: vajon mennyi esély van rá, hogy a választott tűzoltó hűséges marad?

Aztán nem minden nő szereti az egyedüllétet egy párkapcsolaton belül, így a minden harmadik napi teljes egyedüllét akár hátrány is lehet. Abból a szempontból is, hogy noha a tűzoltó tényleg mindent megold, minden harmadik nap fizikailag nincs jelen, így a nőnek vagy egyedül kell megoldania a szolgálat alatt felmerülő problémákat, vagy el kell napolnia őket. A tűzoltó asszonyának magában kell hordoznia két nőtípus jellemzőit: egy függő típust, aki szereti, ha minden rendben van körülötte, valamint egy nagyon önálló típust, aki a partner távollétében megoldja a problémákat.

Sajnos a tapasztalatok szerint a tűzoltókapcsolatokban gyakoriak a veszekedések és különélések, a válások. Megbecsült adatok szerint gyakoribbak, mint a nem-tűzoltó kapcsolatokban.

Rovat
Témakör