Szabadlábon az orgazdasággal gyanúsított egykori tűzoltó

Az autólopási ügy két szálon fut, van aki ellen már vádiratot nyújtottak be.

Orgazdaság bűntettének és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás F. Lajos egykori hivatásos tűzoltó ellen. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor a VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrsén szolgált.

Ahogy a Lánglovagok.hu beszámolt róla, K. Péter, az Országos Mentőszolgálat gépjárművezetője, egykori fővárosi tűzoltó egy másik férfivel tavaly júniusban Zuglóban lopott el egy autót, amit F. Lajoshoz vittek Mogyoródra.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a tűzoltóportál érdeklődésére közölte: F. Lajos előzetes letartóztatása tavaly decemberben szűnt meg. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség nyomozása még tart.

Vádirat

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a tűzoltóportált, a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség K. Péterrel és K. Gáborral szemben vádiratot nyújtott be a Pesti Központi Kerületi Bíróságra nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt. K. Pétert emellett  – egy másik gépkocsival kapcsolatban – orgazdasággal, valamint egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével is vádolja az ügyészség.

K. Péternek tavaly novemberben, K. Gábor tavaly decemberben szűnt meg az előzetes letartóztatása, jelenleg házi őrizetben vannak – közölte Bagyoly Bettina.

Rovat
Témakör