Ismét új vezérigazgató a BM Herosnál

Katonai és postás múltja is van Rajnai Attilának.

November 1-jétől Rajnai Attila a tűzoltóautók javításával és gyártásával foglalkozó, állami tulajdonban lévő BM Heros Zrt. vezérigazgatója. Pethő István tű. alezredes a továbbiakban általános vezérigazgató-helyettesként dolgozik.

Rajnai Attila (Fotó: BM Heros Zrt.)
Rajnai Attila
(Fotó: BM Heros Zrt.)

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője a Lánglovagok.hu érdeklődésére közölte: Rajnai Attila 1987-1995-ig a Magyar Honvédség különböző alakulatainál szolgált, majd mérnök őrnagyként a Magyar Honvédség Vezérkar gazdálkodási osztályvezetője lett. 1999-ben került először a Magyar Postához, ahonnan megbízott gazdasági főigazgatóként távozott.

2003-ban fél évig a Magyar Posta Biztosító Rt. projektvezetőjeként dolgozott, majd az Országos Egészségbiztosítási Pénztár beszerzési, üzemeltetési és vagyongazdálkodási főosztályvezetője lett. 2008 májusától 2010 júniusáig az ITK Holding Zrt. vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett.

Rajnai Attila aztán újra a Magyar Postához került, ahol 2013 áprilisáig a gazdasági vezérigazgató-helyettesi székben ült. Ezt követően – néhány hónapig – a Digital Wave Hungary Kft. stratégiai vezetési tanácsadójaként kapta a fizetését. 2013 októberében a Hazai Fizetési Rendszerek Zrt. vezérigazgatója lett.

Az OKF szóvivője a váltás okáról, körülményeiről nem nyilatkozott. Pethő István 2012 májusától vezette a céget, melynek jogelődjéhez még 1996-ban került. A továbbiakban általános vezérigazgató-helyettesként funkcionál, a külső piacok felé való nyitással kapcsolatos feladatokat látja el. Ilyen vezetői munkakör idáig nem létezett, így újabb, jelentős anyagi teherrel jár a BM Heros részére.

Újabb postás

Rajnai Attila nem mindenki számára ismeretlen. Kossa György tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő szintén postás múlttal rendelkezik, ő 1990-2002-ig dolgozott a Magyar Postánál, és egészen postaforgalmi főigazgatóig vitte.

A BM Heros Zrt. tulajdonosi jogait az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gyakorolja. Tavaly az értékesítés nettó árbevétele elérte a 4,83 milliárd forintot.

Rovat
Témakör