Még többe kerül a BM Heros Zrt. vezetése

Az újonnan kreált vezérigazgató-helyettesi poszt jelentős teher az állami cégnek.

Csökkent ugyan a fizetése, de nincs oka panaszra Pethő István tű. alezredesnek, a BM Heros Zrt. általános vezérigazgató-helyettesének. Pethő István november 1-jétől látja el ezt a korábban nem létező posztot, a helyére pedig a katonai és postás múlttal rendelkező Rajnai Attila került.

Rajnai Attila havi bruttó bére 945 ezer forint, akár csak az elődjéé. Pethő István fizetése havi 890 ezer forintra csökkent, ami még így is több, mint a két másik helyettesé, akik havi bruttó 800 ezer forintra jogosultak. Az nem ismert, hogy az új vezérigazgató és az általános helyettese milyen egyéb juttatásokra jogosult, ezt a közérdekűadat-igénylés ellenére nem közölték.

Ugyancsak folytatódik a titkolózás a téren, hogy a BM Heros honlapján felsorolt többi vezető fizetése mennyit tesz ki. Saját bevallásuk szerint foglalkoztatnak még szerviz igazgatót, termelési igazgatót, közbeszerzési vezetőt, logisztikai vezetőt, számviteli és HR vezetőt, minőségügyi vezetőt, üzemgazdálkodási vezetőt, de még marketing vezetőt is.

Ezt is a tűzoltók nyögik?

A Magyar Államkincstár adatai szerint a katasztrófavédelem intézményeinek adóssága szeptember végén egymilliárd fölé emelkedett. Mindeközben a BM Heros Zrt. emelte árait, pontosabban az eddig nyújtott kedvezményeket megszüntette, hogy fenn tudja tartani az országos alvállalkozói rendszerét. A Lánglovagok.hu úgy tudja, a katasztrófavédelemnél életbe lépett válságfinanszírozási terv keretein belül áttekintik azt is, az igazgatóságok mekkora tartozást halmoztak fel a BM Heros irányába.

A tűzoltóautók gyártásával és javításával foglalkozó BM Heros Zrt. – melynek tulajdonosi jogait az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gyakorolja – az elmúlt évet 4,83 milliárdos nettó árbevétel mellett 6,4 millió forint mérleg szerinti eredménnyel zárta. A bérköltség, személyi jellegű egyéb kifizetés és a bérjárulék 715 millió forintot tett ki.

Az eddig bevallott vezetői fizetések itt tekinthetők meg.

Rovat
Témakör