Új tűzoltólaktanya Monoron

A kor színvonalának megfelelő épületbe költözhetett a monori tűzoltóság és katasztrófavédelmi kirendeltség.

Ünnepélyes keretek között, november 7-én átadták a Monori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság új laktanyáját. Az 1367 négyzetméter alapterületű, 5+1 szerállású, kétemeletes épület a város határában, a Péteri úton kapott helyet.

Átadták az új tűzoltólaktanyát Monoron
Átadták az új tűzoltólaktanyát Monoron + 26

A tűzoltók 1991 óta a Virág utcában, egy termelőszövetkezet átalakított gazdasági épületében várták a riasztást. Az évtizedek során az objektum jelentősen elhasználódott, a méltatlan elhelyezési körülmények szükségessé tették egy új, korszerű laktanya felépítését.

A monori önkormányzat 2009-ben benyújtott pályázata most ért révbe. A 490 millió forintos beruházásból az önkormányzat 98 millió forintot vállalt. Időközben a hivatásos önkormányzati tűzoltóságokat államosították, így az épület nem a helyi önkormányzat tulajdona lett.

A monori tűzoltóság 16 település mentő-tűzvédelmét látja el, több mint 115 ezer lakos biztonságára ügyel. Évente 700-800 esetnél avatkoznak be. A laktanyában két gépjárműfecskendő, egy vízszállító és egy gyorsbeavatkozó készenlétben tartására van lehetőség.

Az 53 helyiséget magába foglaló laktanyában helyet kapott a Monori Katasztrófavédelmi Kirendeltség is.

Rovat
Témakör