Megjelent A Tűzember

A tűzoltóságnál töltött csaknem 40 évét vetette papírra Bélteczky József nyugalmazott tűzoltó ezredes. A Tűzember című könyvét december 9-én a fővárosi tűzoltóságon mutatták be.

Bélteczky József másfél évtizeddel a nyugállományba vonulása után döntött úgy, hogy tapasztalatait, hivatásának tiszteletét és szeretetét, a változó világban változatlanul helyt álló bajtársak emlékét megosztja másokkal is. A Tűzember a káreseteken keresztül végigvezeti olvasóját negyven év fontosabb változásain, eseményein.

A könyv hátoldalán ez olvasható:

„A tűzoltó is hétköznapi ember, lát és érez, szereti a szépet, nem különben a másik nemet. Ha nincs akcióban, megnézi a szép nőket, s ha libben a szoknyájuk, tovább gondolja,mi van alatta. A mély dekoltázs láttatja a még nem látottakat is. Ugye ez így természetes, így teremtet minket a Teremtő.

Mi van akcióban? Elfeleded a nemeket, nincs mell, kicsi vagy nagy, alma vagy körte, fiatal vagy öreg, szép vagy csúnya, szőke vagy barna, nem észleled bugyija színét, van- rajta vagy nincs, ha nyakadba mented nem érzed bőre izgalmas harmatát.

Lekapcsol agyad, csak mentés van! A békés napokban sem tudsz visszaemlékezni a kimentett milyenségére, legfeljebb kétségbeesett tekintete, netán hálás pillantása marad, olykor örökre”.

Rovat
Témakör