Nemkívánatos személy lett Sisák Imre

Nyilvánosságra került a Magyar Tűzoltó Szövetség egyik bizottsági elnökének antiszemita megnyilvánulása.

A Miniszterelnökség utasítására a Nógrád Megyei Kormányhivatal azonnali hatállyal felmentette hivatalából Sisák Imre osztályvezetőt, miután a 444.hu felhívta a figyelmet arra az interneten megtalálható felvételre, melyen Pásztó egykori polgármestere antiszemita módon nyilvánul meg.

A Youtube videómegosztó webhelyre még április 30-án töltött fel valaki a titokban készített felvételt. Ezen Sisák Imre polgármesterként egy magánbeszélgetés közben fejti ki a véleményét a zsidóságról. A beszélgetés 2006-ban zajlott, és Sisák Imre tudomása, illetve engedélye nélkül került a nyilvánosság elé.

Képviselő, polgármester, önkéntes tűzoltó

Sisák Imrét 1998-ban választották meg először polgármesternek Pásztón. A posztot egészen 2014-ig töltötte be, az akkori választásokon ugyanis alul maradt Dömsödi Gáborral szemben. 2002-ben területi listáról jutott be a Parlamentbe, mint a FIDESZ MPP-MDF-MKDSZ közös jelöltje. Országgyűlési képviselőként 2006-ig dolgozott.

Önkéntes tűzoltói múltja 1971-ig nyúlik vissza, 11 évesen akkor lett a Tari Önkéntes Tűzoltó Egyesület úttörő tűzoltója. 1981-ben a Pásztói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökévé, majd 1997-ben a pásztói köztestületi tűzoltóság elnökévé választották. 1992-től töltötte be a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) alelnöki posztját, egészen a szövetség idei megújulásáig. Jelenleg az MTSZ-ben a Kárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság elnöke.

Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal kapott belügyminiszteri dicséretet és jutalmat. 2000-ben átvehette a Honvédelemért Érdemérem II. fokozata kitüntetést, 2001-ben a Szent Flórián Érdemjelet.

Távozhat az MTSZ-ből is

Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a Lánglovagok.hu tűzoltóportállal közölte, az MTSZ nevében elhatárolódik Sisák Imre antiszemita megnyilvánulásától. Dobson Tibor azt is elmondta, hogy Sisák Imrének azt tanácsolta, önként mondjon le a bizottság elnöki posztjáról.

Rovat
Témakör